- Ethereum-medeoprichter Vitalik Buterin is nu ’s werelds jongste cryptomiljardair.
- Buterin bezit 333.521 ether (ETH). Tegen de huidige koers, van 3.500 dollar per ether, heeft zijn cryptoportemonnee een waarde ruim 1,1 miljard dollar.
- Ether is sinds begin dit jaar meer dan 350 procent gestegen en staat daarmee op de tweede plaats van populairste cryptomunten
Cryptomunt ether (ETH) is sinds begin dit jaar meer dan 350 procent gestegen. Dat maakt de 27-jarige Vitalik Buterin, medeoprichter van de digitale munt, tot ’s werelds jongste cryptomiljardair.
Buterins digitale portemonnee, een wallet genoemd, bevat momenteel 333.521 ETH. Tegen de huidige koers, van 3.500 dollar per ether, bezit hij een bedrag van ruim 1,1 miljard dollar.
De totale waarde van ether bedraagt momenteel 400 miljard dollar. Daarmee is het de op één na populairste cryptomunt, na de bitcoin.
Lees ook: Ether boekt nieuw record boven $3.000 – bitcoin stijgt richting $58.000
Changpeng Zhao, de CEO van Binance, de grootste cryptobeurs ter wereld, vertelde het Amerikaanse zakenblad Fortune dat er verschillende factoren zijn die de bliksemsnelle opkomst van ether stimuleren.
Waarom ether nog wel even kan doorstijgen
Ten eerste is er de opkomst van DeFi, decentralised finance, waardoor beleggers zich in het algemeen meer zijn gaan richten op beleggingen die niet door banken worden aangehouden of verdeeld.
Ook de opkomst van digitale tokens, zoals NFT’s, kan voor een waardestijging van ether zorgen, omdat de cryptomunt gebruikt wordt voor de aanschaf van zulke verzameltokens.
“Mensen hebben munten nodig om dit soort nieuwe transacties te doen”, zei Zhao. “Ether is een van die duidelijke voorbeelden. Dat is waarschijnlijk de reden waarom ether in waarde stijgt.”
Analisten van vermogensbeheerder Ark Invest gaven maandag in een bericht aan klanten ook drie redenen waarom ether klaar is om zijn stijging voort te zetten.
De analisten zeiden dat een toename in institutionele investeringen, sterke signalen van toenemend ETH-gebruik en geplande veranderingen aan het ethereumnetwerk de munt vooruit zullen stuwen.
Voormalig Ark Invest-analist James Wang gaf in een recent interview zelfs aan dat ether een waarde van 40.000 dollar per munt zou kunnen bereiken.
Als de cryptomunt tot die voorheen onvoorstelbare hoogtes stijgt, zou medeoprichter Vitalik Buterin goed zijn voor een duizelingwekkende 13,3 miljard dollar.
Buterin kreeg 100.000 dollar om zijn school voortijdig te verlaten
Buterin is geboren in 1994 in Kolomna, Rusland, en verhuisde later met zijn familie naar Canada, waar hij opgroeide in Toronto. Hij studeerde kort aan de universiteit van Waterloo, maar stopte met studeren nadat hij 100.000 dollar van de Thiel Fellowship had gekregen.
Die beurs, verstrekt door de Duits-Amerikaanse investeerder Peter Thiel, is bedoeld voor jongeren met "ideeën die niet kunnen wachten", zo staat op de website vermeldt.
De Russisch-Canadese Buterin stak vervolgens al zijn energie in Ethereum, de blockchaintechnologie die hij in 2013 zou onthullen in een whitepaper.
De ICO van ether, de munt die bij het ethereumnetwerk hoort, was in 2014 de tweede publieke muntaanbieding ooit.
Als je destijds 100 ETH had gekocht, zou dat ongeveer 30 dollar hebben gekost. Die 100 ETH zou vandaag de dag 337.490 dollar waard zijn.
De laatste tijd deelt Buterin het succes van zijn cryptomunt. De ETH-oprichter doneerde onlangs zo’n 600.000 dollar in ether en andere digitale tokens aan een coronahulpfonds voor India.
Buterin voegt zijn naam toe aan een groeiende lijst van cryptomiljardairs. Onder meer de tweelingbroers Tyler en Cameron Winklevoss en Sam Bankman-Fried gingen hem voor.
[activecampaign form=28]
Lees meer over ethereum:
- Ether is dit jaar al 350% in waarde gestegen – volgens deze expert is dat meer dan alleen een hype
- S&P Dow Jones brengt bitcoin en ethereum naar Wall Street met drie nieuwe indexen
- Een technisch analist legt uit waarom ethereum momenteel kansrijker is dan de bitcoin als belegging – en hoe hij crypto’s analyseert
- Beleggen in ERC20-tokens is steeds makkelijker, ondanks de risico’s – zo koop je altcoins op de ethereum-blockchain
- Crypto’s zijn niet allemaal bedoeld als valuta – dit moet je weten over de bitcoin en 14 andere opmerkelijke coins